همکاری وزارتخانههای جهادکشاورزی و ارتباطات
سیستم آبیاری بخش کشاورزی هوشمند میشود
وزارتخانه های جهادکشاورزی و ارتباطات و فناوری اطلاعات برای هوشمندسازی سیستم های نوین آبیاری و کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی تفاهمنامه همکاری امضا کردند.
به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از ایرنا، این تفاهمنامه روز سه شنبه به امضای محمود حجتی وزیر جهادکشاورزی و محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات رسید.
وزیر جهادکشاورزی در این آیین گفت: هوشمندسازی سیستم های نوین آبیاری با زیرساخت های فناوری اطلاعات و ارتباطات، بهره وری آب در بخش های زراعی و باغبانی را ۳۵ درصد افزایش می دهد.
حجتی افزود: با توجه محدودیت منابع آبی در کشور، تلاش می شود با استفاده از فناوری نوین صرفه جویی در مصرف آب بخش کشاورزی افزایش یابد.
وی ادامه داد: ذخایر آب زیرزمینی کشور به دلیل محدودیت های آبی تحت فشار قرار گرفته است و اگر بتوانیم آب را به میزان کافی مصرف کنیم، می توانیم تولید محصول بخش کشاورزی را توسعه دهیم.
وزیر جهادکشاورزی از مهمترین مشکلات این بخش را مسائل مربوط به محیط زیست و آب دانست و تصریح کرد: طی سالهای اخیر علاوه بر مصرف نهال و بذرهای کیفی توانستیم با پشتیبانی های دولت و مجلس بیشتر مزارع و باغ ها را به سیستم های نوین آبیاری و تحت فشار مجهز کنیم که خود در کاهش مصرف آب تاثیرگذار است.
به گفته وزیر جهادکشاورزی، در چهار سال گذشته راندمان آبیاری از ۳۷ درصد به ۴۴ درصد پای گیاه رسیده اما هنوز این سیستم ها هوشمند نشده است؛ از این رو انتظار می رود با امضای این تفاهمنامه و هوشمند سازی سیستم های آبیاری، بتوان راندمان در این بخش بیش از پیش افزایش داد.
حجتی اظهار داشت: در این روش با دریافت سیگنال های لازم، نیاز رطوبتی گیاه در هر فصل و میزان نیاز آبی آن برای تولید میوه یا محصول مشخص می شود و با نصب تجهیزات لازم و دریافت سیگنال ها توسط مرکز، جاری شدن آب یا قطع آن به صورت هوشمند انجام می شود.
* دستورالعمل الگوی کشت با کمک فناوری فضایی ممکن است
حجتی از دیگر مشکلات بخش کشاورزی را نبود برنامه هوشمند برای الگوی کشت عنوان کرد و افزود: دستورالعمل الگوی کشت باید با استفاده از فناوری فضایی در حوزه پوشش گیاهی مراتع و نوع کشت هایی که در گوشه و کنار کشور انجام می شود، کنترل و مدیریت شود.
«در زمینه دستورالعمل نوع کشت و نیاز کشور همچون بحث کشت پیاز و سیب زمینی، یونجه و گندم، سالهای طولانی است که کشاورزان با مشکل تولید آن مواجهند و امیدواریم با استفاده از فناوری های نو بتوان به صورت برخط (آنلاین) کشت و تولید را رصد کرد».
وی ادامه داد: در روش استفاده از فناوری فضایی می توانیم با شناسایی به موقع و هشدار از کاهش یا افزایش تولید یک محصول جلوگیری کنیم تا کشور با کمبود یک محصول مواجه نشود.
** ورود فناوری اطلاعات به شبکه توزیع کالاهای کشاورزی ضروری است
وزیر جهادکشاورزی از دیگر ضرورت های بخش کشاورزی را ورود فناوری اطلاعات در شبکه های توزیع کالاهای کشاورزی برشمرد و گفت: یکی از گلوگاه ها و گرفتاری های تولیدکنندگان بخش کشاورزی و مصرف کنندگان، تفاوت قیمت بیش از حد بین تولید تا مصرف است که امیدواریم با استفاده از فناوری های نو و ورود شرکت های فعال و پشتیبان بتوان فضای کسب و کار را در این بخش تسهیل کرد.
حجتی اظهار داشت: برای ایجاد کسب و کارهای نو در بخش کشاورزی استارتاپ هایی تشکیل شده یا در حال شکل گیری است و انتظار می رود با پشتیبانی از آنها، مصرف کنندگان بتوانند محصولات کشاورزی و مواد غذایی مورد نیاز خود را با کمترین هزینه و کالاهای استاندارد را از شرکت های تجاری تامین کنند و نگرانی تولیدکنندگان در زمینه عرضه محصولات به بازار برطرف شود.